Kā atgriezt vēsumu savā dzīvoklī: 5 idejas gaisa cirkulācijas uzlabošanai

Mājās ir ļoti smacīgi, lai gan logi ir atvērti? Vasarā tas ir īpaši nepatīkami. Ārā var būt pat vēss, bet mājās var būt karsti. Taču ir daži vienkārši veidi, kā situāciju mainīt uz labo pusi.

Pārkārtojiet mēbeles

Mēbeļu izvietojums būtiski ietekmē gaisa cirkulāciju. Lielas mēbeles, piemēram, dīvāni un skapji, var kavēt gaisa plūsmu. Izkārtojiet priekšmetus tā, lai tie neaizsegtu ventilācijas atveres, logus vai durvis. Atstājiet pietiekami daudz vietas starp mēbelēm un sienām, lai gaiss varētu brīvi kustēties.

Izmantojiet griestu ventilatorus

Griestu ventilatori lieliski uzlabo gaisa cirkulāciju un ir ekonomisks risinājums komfortablas temperatūras uzturēšanai. Lai gan ventilatori gaisu neatdzesē, tie vienmērīgi izplata gaisu visā telpā, vasarā radot atvēsinošu efektu, bet ziemā izplatot silto gaisu. Griestu ventilatoriem siltākos mēnešos jāgriežas pretēji pulksteņrādītāja rādītāja virzienam, bet vēsākos mēnešos – pulksteņrādītāja kustības virzienā.

Izmantojiet mitruma nosūcējus un gaisa mitrinātājus

Pārlieku liels vai nepietiekams gaisa mitrums jūsu mājoklī var liecināt par aizplūdušu gaisu. Mitrinātājs gaisam piešķirs mitrumu, kas ir noderīgi ziemā, kad gaiss ir īpaši sauss. Ja gaiss jūsu mājās ir mitrs un dūmakains, mitruma nosūcējs palīdzēs noņemt lieko mitrumu. Abas ierīces palīdz filtrēt un cirkulēt gaisu jūsu mājās.

Lasi vēl: Uzziniet par vienu lietu, kas vasarā mājoklī ir netīrāka par tualetes podu

Notīriet un atbloķējiet ventilācijas atveres

Putekļi, gruži un alergēni var sakrāties gaisa vados, ierobežojot gaisa cirkulāciju un ietekmējot iekštelpu gaisa kvalitāti. Aizsprostotas vai netīras ventilācijas atveres samazina gaisa cirkulāciju un pasliktina gaisa kvalitāti. Regulāri pārbaudiet, vai ventilācijas atveres un restes ir atvērtas. Pārliecinieties, vai aizkari, mēbeles un citi priekšmeti tās neaizsprosto. Lai nodrošinātu ventilācijas atveru efektīvu darbību, pie kvalificētiem speciālistiem pasūtiet periodisku to tīrīšanu.

Pārbaudi savas zināšanas par Latvijas filmām!

Portāls Dzentlmenis.lv grib pārbaudīt tavas zināšanas par Latvijas filmām! Aizpildi šo ātro testu un uzzini, cik labi orientējies Latvijas kino! Tavā rīcībā būs tikai 30 sekundes!

1 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

2 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

3 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

Your score is

The average score is 67%

0%

Veidojiet šķērsventilāciju

Ja jums ir divi logi, kas vērsti viens pret otru, varat nodrošināt šķērsventilāciju, vienkārši atverot tos. Gaiss ieplūdīs pa vienu logu un izplūdīs pa otru. Ja nav dabiskas gaisa plūsmas, izmantojiet ventilatorus, lai to uzlabotu. Novietojiet ventilatoru viena loga priekšā, lai izstumtu gaisu, un vēl vienu ventilatoru uz pretējā loga, lai ieplūstu vēsu gaisu. Tas palīdzēs uzlabot gaisa cirkulāciju telpā.

 

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment